2019. szeptember 8., vasárnap

Megjelenik a fekete képernyő.

A képernyőmeghajtó nem indult el a Windows 10 rendszeren.


A Windows számítógépeken grafikus-intenzív alkalmazások - például videójátékok - indításakor bejelentett hiba a Meghajtóprogram indítása nem sikerült. Ha ezt a hibát észleled, akkor ez a cikk segít megoldani a problémádat.

A képernyőmeghajtó indítása nem sikerült.

 
A képernyőmeghajtó nem indult el, a Microsoft Basic Display Driver használatával. Ellenőrizd a Windows Update rendszeren, hogy van-e újabb képernyőmeghajtó.

A problémát vagy sérült grafikus illesztőprogram, vagy a rendszerbeállításokkal kapcsolatos néhány probléma okozhatja.
A munka megkezdése előtt frissítsd a Windows példányt.
Ha ez nem segít, próbáld meg egymás után a következő megoldásokat:

    1. Indítsa újra a grafikus illesztőprogramot.
    2. Futtasd a Hardver és eszközök hibaelhárítót.
    3. Frissítsd a Grafikus illesztőprogramot.
    4. Állítsd be a rendszer maximális teljesítményét.

1 Indítsd újra a grafikus illesztőprogramot.

Ha a képernyő vagy a grafikus illesztőprogram összeomlik, a Windows 10 önmagában helyreállíthatja a grafikus illesztőprogramot. Ha nem, akkor bármikor manuálisan újraindíthatod a grafikus illesztőprogramot a Windows 10 rendszerben.
Használd a Win + Ctrl + Shift + B billentyűkombinációt a Windows 10 billentyűzetén. A képernyő villog, és egy másodpercig feketévé válik, és kevesebb, mint egy másodperc alatt visszatér.

2 Futtasd a Hardver és eszközök hibaelhárítót.


 
A Hardver és eszközök hibaelhárító észlelheti az illesztőprogramokkal és a kapcsolódó hardverekkel kapcsolatos problémákat. Ha lehetséges, a hibaelhárító kijavítja.
A Hardver és eszközök hibaelhárító futtatásának menete a következő:
Kattints a Start gombra, és lépj a Beállítások> Frissítések és biztonság> Hibaelhárítás elemre. A hibaelhárítók listájából válaszd ki és futtasd a Hardver és eszközök hibaelhárítót. Miután a hibaelhárítás befejeződött, indítsd újra a rendszert.

2 Frissítse a Grafikus illesztőprogramot.

 
A vita alapvető oka az, hogy a grafikus kártya illesztőprogramja elavult. 
Ebben az esetben a grafikus kártya illesztőprogramját az alábbi eljárással frissíthetjük:

Nyomd meg a Win + R billentyűt a Futtatás ablak megnyitásához, és írd be a devmgmt.msc parancsot. 
Az Eszközkezelő megnyitásához nyomd meg az Enter billentyűt. 
Bontsd ki a Kijelző adapterek listáját. Kattints a jobb gombbal a grafikus kártya illesztőprogramjára, és válaszd az Illesztőprogram frissítése lehetőséget. Indítsd újra a rendszert az illesztőprogram frissítése után. Megfontolhatja a grafikus illesztőprogramok újratelepítését is. A jobb egérgombbal kattintson az Eszköz eltávolítása elemre, és az eltávolítás folyamata befejeződött, indítsa újra a rendszert. Ha ez nem oldja meg a problémát, megfontolhatod a grafikus illesztőprogramok letöltését az Intel letöltőközpontjából, és telepítését.

3 Állítsd be a rendszer maximális teljesítményét.

A Windows 10 lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kiválasszák azokat a effektusokat, amelyeket aktiválni szeretnének rendszerükön, így beállítva a megjelenést a teljesítményarányhoz. Ezt meg lehet tenni a rendszer egy bizonyos beállításával. Ezt a beállítást „Maximális teljesítmény” értékre állíthatod, hogy megoldódjon a „Képernyő-illesztőprogram elindítása nem sikerült” kérdés. Keresd meg a „teljesítmény” szót a Windows keresősávján. Válaszd a Windows megjelenésének és teljesítményének beállítása lehetőséget. A legjobb teljesítmény elérése érdekében állítsd a választógombot az Adjust elemre. A beállítások mentéséhez kattints az Alkalmaz, majd az OK gombra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése