2019. szeptember 29., vasárnap

A Windows 10 bejelentkezési képernyője nem jelenik meg, vagy a Jelszó mező nem jelenik meg


A Windows 10 számos lehetőséget kínál a számítógépre való bejelentkezéshez, kezdve az egyszerű PIN-módszertől a bonyolultabb Windows Hello Face feloldásig. Időnként azonban olyan helyzetbe kerülhet, amikor a Windows 10 bejelentkezési képernyője egyáltalán nem jelenik meg. Ha szembesülsz ezzel a problémával, valami itt biztosan segít a probléma megoldásában.

A Windows 10 bejelentkezési képernyője nem jelenik meg



Két forgatókönyv van itt:
  1. A bejelentkezési képernyő egyáltalán nem jelenik meg.
  2. Megjelenik a bejelentkezési képernyő - de a Felhasználónév / Jelszó mező nem jelenik meg.
Ha a Windows 10 bejelentkezési képernyője nem jelenik meg a Windows 10 számítógépen, akkor a következő feladatok közül néhányat vagy többet kell elvégezned:
  1. Futtasd a rendszer-visszaállítást
  2. Próbáld ki a Ctrl + Alt + Delete kombinációt
  3. Ennek a számítógépnek a használatához a felhasználónak be kell írnia egy felhasználónevet és jelszót
  4. Kapcsold ki a gyors indítást
  5. Hibaelhárítás a tiszta rendszerindítási állapotban
  6. Hozz létre egy új felhasználói fiókot
  7. Futtasd a Startot
  8. Futtasd az Indítási javítást.
Vizsgáljuk át ezeket a javaslatokat. Ezután eldöntheted, hogy melyik vagy több alkalmazható a te esetedre, és az te számodra működhet.
MEGJEGYZÉS: Ha el tudod érni az asztalt, ezeket a javaslatokat általában végrehajthatod. Egyébként be kell lépni a Tiszta rendszerindítási állapotba, indulnia kell biztonságos módban, vagy indulnia kell az Speciális indítási lehetőségekbe.
 
1. Futtasd a rendszer-visszaállítást
Ha a probléma nemrégiben merült fel, talán a Windows Update után, futtasd a Rendszer- visszaállítást a számítógép jó helyreállítása érdekében. Ezután késleltesd a frissítéseket, vagy blokkold a frissítést, ha sikerül megtalálni a követőt.
 
2. Próbáld ki a Ctrl + Alt + Delete kombinációt
 
Nyomd meg a Ctrl + Alt + Del billentyűket, és ellenőrizd, megjelenik-e a hitelesítő adatok mező.
 
3. A felhasználónak be kell írnia egy felhasználónevet és jelszót a számítógép használatához
 
Nyisd meg a Futtatás mezőt, írja be az alábbiakat, és nyomja meg az Enter billentyűt, hogy megjelenjen a Felhasználói fiókok ablak- 
control userpasswords2
  Töröld a jelölést a Felhasználók névből és a jelszóból a számítógép használatához, majd kattints az Alkalmaz> OK gombra.
Ezzel megjelenik egy ablak, ahol felkérhetnek, hogy írd be fiókod jelszavát. Ha a fiók helyi fiók, és nincs jelszava, akkor hagyd üresen.
Nézd meg, segít-e ez. Ha már be van jelölve, akkor töröld a jelet, és kapcsold ki a Windows bejelentkezési képernyőjét, majd jelentkezz be automatikusan.
 
4. Kapcsold ki a gyors indítást
 
Lehet, hogy a gyors indítás zavaró, ezért érdemes letiltani a gyors indítást és megnézni. Ha ez nem segít, ne felejtsd el visszafordítani a végrehajtott változtatásokat.
 
5. Hibaelhárítás a tiszta rendszerindítás állapotában
 
Lehet, hogy valamely harmadik fél folyamata zavarja. Hibaelhárítás a Tiszta rendszerindítási állapotban, és ellenőrizd, hogy azonosíthatja-e az okozót.
 
6. Hozz létre egy új felhasználói fiókot
 
Ha a fenti módszerek nem adják meg a kívánt eredményt, akkor valószínűleg megsérült a bejelentkezéshez használt fiók. Tehát hoz létre egy új felhasználói fiókot, és nézd meg, majd ad át itt az adatokat.
 
6. Futtasd az Indítási javítást
 
Az Indítási javítás futtatásáról ismert, hogy segít néhánynak. Futtasd és nézd meg.
 
7. Futtassa az új indítást
 
Érdemes lehet futtatnod a Fresh Start programot, hogy a Windows 10 operációs rendszer telepítése ugyanolyan jó legyen mint az új.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése