2019. október 12., szombat

Hogyan hozhatok létre parancsikont a Kedvencekhez a Windows 10 rendszerben?


Az asztali parancsikon létrehozásával a Windows 10 felhasználók gyorsan hozzáférhetnek a napi használatra szánt tételekhez. A Kedvenc elemeket hivatkozásként is hozzáadhatod az asztalhoz. Tehát, ha érdekel a Kedvencekhez tartozó Asztali parancsikon létrehozása a Windows 10 rendszerben, akkor ezt megteheted.


Hozz létre parancsikont a Kedvencekhez a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 rendszerben a File Explorer kedvencei a File Explorer bal oldalán található Gyors hozzáférés alatt vannak rögzítve. Dönthetsz úgy, hogy az Asztal képernyőt a kedvenceid alapértelmezett helyének tartod. Ehhez a következőket kell tenned.
  1. Kattints a jobb gombbal az Asztalra
  2. Válaszd az Új > Parancsikon lehetőséget
  3. Illeszd be a Kedvencek karakterlánc értékét a Cél mezőbe
  4. Nevezd el a parancsikont
  5. Testre szabhatod az ikont.

A Kedvencek mappa, amelyet megpróbálsz létrehozni, tartalmazhat hivatkozásokat az Asztalra, a Letöltésekre vagy a kedvenc alkalmazásaidra. Most nézzük meg az eljárást részletesebben.

1. Hozd létre és nevezd el a parancsikont


Asztali parancsikon létrehozásához kattints a jobb gombbal az Asztal képernyőjén bárhol, és válaszd az Új > Parancsikon lehetőséget.


Ezután illeszd be a következő szöveget az elem helyére és nyomd meg a " Tovább " gombot.

%windir%\explorer.exe shell:::{323CA680-C24D-4099-B94D-446DD2D7249E}

 Ha kész, nevezd el az új parancsikont " Kedvencek " -nek, és kattints a Befejezés gombra.

2. Testre szabhatod az ikont

Ha szeretnéd megváltoztatni a parancsikont másabbra, akkor kattints a jobb gombbal rá, és válaszd a „ Tulajdonságok ” menüpontot.


A számítógép képernyőjén megnyíló ' Kedvencek - tulajdonságok ' ablakban válts a ' Parancsikon ' fülre, és nyomd meg az ' Ikoncsere ' gombot.


Ezután egyszerűen válaszd ki a használni kívánt ikont, vagy keresd meg az egyéni ikon helyét, majd kattints az OK gombra.

Ez az! A Kedvencekbe mutató asztali parancsikon létrehozásra került és megjelenik a képernyőn.

Ha azt szeretnéd, hogy a tálcához rögzítse, akkor egyszerűen kattints a jobb egérgombbal az ikonra, és válaszd a "Rögzítés a tálcán” lehetőséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése