2019. október 1., kedd

A hálózati kábel nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy megsérült.


Ha az Internetkapcsolatok hibaelhárítót futtatod, és egy hibaüzenet jelenik meg, amely azt mondja, hogy a hálózati kábel nincs megfelelően csatlakoztatva vagy eltört, akkor ez a bejegyzés segít a probléma megoldásában a Windows számítógépen.



A Windows felhasználók gyakran különféle beépített hibaelhárítókat futtatnak, hogy kijavítsák a gyakori problémákat, például nincs internetkapcsolat. Ha nem kapsz működő internetkapcsolatot, akkor használhatod az Internet Connections "
Internetkapcsolatok" hibaelhárítót, mivel ez segíthet a probléma megoldásában. Ha azonban a hibaüzenet a korábban említettek szerint jelenik meg, akkor a hibaelhárító használatán kívül mást kell tenned.
A hálózati kábel nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy megsérülhet.

Ha az Internet-kapcsolatok hibaelhárítója hibaüzenetet jelenít meg: A hálózati kábel nincs megfelelően csatlakoztatva, vagy esetleg megszakadt, a következő javaslatok segítenek a probléma megoldásában:
 
  • Ellenőrizd a WiFi router tápellátását.
  • Cseréld ki az Ethernet kábelt.
  • Futtasd a hálózati adapter hibaelhárítóját.

Az alábbiakban részletes útmutató található, és ezeket a lépéseket követheted.

1. Ellenőrizd a WiFi router tápellátását.


Ez a probléma főként akkor fordul elő, ha WiFi útválasztót használ internetkapcsolathoz. Nem számít, melyik útválasztót használja, a készülék állandó áramforrást igényel. Ha van valami probléma az útválasztó tápegységével, akkor nagy esély van arra, hogy ezzel a problémával szembesülsz. Általában az összes útválasztónak van néhány közös mutatója, például a bejövő kapcsolat, a kimenő csatlakozások, a WiFi sugárzás, az energiaellátás stb. a WiFi routerén.

Annak biztosítása érdekében, hogy az útválasztó bűnös-e vagy sem, használhatsz másik WiFi útválasztót, vagy megpróbálhatsz másik számítógépet csatlakoztatni ugyanahhoz a WiFi hálózathoz Ethernet-kábelen keresztül.

2. Cseréld ki az Ethernet kábelt.

Ha a fent említett megoldás nem működött az számodra, megváltoztathatod az Ethernet kábelt. A szokásos CAT6 kábel öt vezetéket tartalmaz a vezetékben, és a minimális horony vagy vágás ilyen problémát okozhat. Egy 5-6 méter hosszú Ethernet kábel nem kerül sokba. Ezért megpróbálhatod kicserélni a meglévő kábelt annak ellenőrzésére, hogy a kábel okozza-e a problémát.

3. Futtasd a hálózati adapter hibaelhárítóját.

Időnként az Ethernet port vagy az adapter okozhatja ezt a hibát. Nyisd meg a Hibaelhárítás oldalt a Windows beállításai panelen, és futtassa a hálózati adapter hibaelhárítóját.
Ha ismered a folyamatot, megpróbálhatod manuálisan megtisztítani az adaptert vagy az Ethernet portot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése