2019. október 14., hétfő

A Windows Terminal 0.4 előzetes frissítése továbbfejlesztett funkciókat kínál


A Microsoft Windows Terminal a terminál olyan modern verziója, mint a Command Prompt, a PowerShell és a WSL. Szolgáltatásokat kínál, többek között több lapot, Unicode és UTF-8 karakter támogatást, GPU gyorsított szövegmegjelenítő motort és egyedi témákat, stílusokat és konfigurációkat. A Microsoft legutóbbi frissítésében, amely még mindig előzetes verzióban van, néhány jelentős frissítést közzétett.



Windows terminál előnézete 0.4

A frissítések listája a Tab cím testreszabását, figyelmeztető üzeneteket, HTML másolatot, frissítések másolását, a kulcskötés frissítéseit, a beállítások figyelmeztető üzeneteit, a beállítások frissítéseit és az akadálymentesség frissítését tartalmazza.

A lap címe testreszabása

A Lap címe a profilnévre lesz állítva, nem pedig egy végrehajtható útvonalra. Ha meg akarod változtatni, akkor a "tabTitle" beállítás helyettesíti a profil nevét a lapon. A frissítés a megjelenített cím felülírása helyett a héj címét állítja be. Azok akik nem tudják, a héj címe a parancssori alkalmazás által megadott cím, amely a profil adott példányát használja.

A WSL-disztribúciót használók megváltoztathatják ezt a viselkedést a bash vagy ZSH profiljaikban az / etc könyvtárban.

Beállítások Figyelem!

A beállításokat figyelmeztető üzenetek most már különböznek egymástól, és továbbítják a tényleges hibaüzenetet. Ha problémát jelent a profil.json fájl, a terminál hibaüzenetet jelenít meg, amely leírja hogy mi a helytelen. Ha nem tudja olvasni, akkor egy alapértelmezett üzenet jelenik meg.

Kulcskötési frissítések
  • Most már használhatod mind az AltGr billentyűkombinációt, mind a „Ctrl + Alt” gombkötéseket! A terminál korábban felismeri az AltGr gombnyomást, és így működik.
  • Nem konfigurálhatja a kulcskötést a lap legördülő menü megnyitásához. Az alapértelmezett érték: „Ctrl + Shift + Space”.
További részletek a Microsoft webhelyén találhatók.

Frissítések másolása

Másolás a Kiválasztáshoz

Ez egy elérhető új globális beállítás, amelyet igennel hamisra állítanak. Ha igazra változtatja a vágólapra, akkor a terminálon belül kiválasztást hajt végre, így egy további lépést megtakarítva. Ez azt is jelenti, hogy a vágólapon bármit felülír. Tehát állítsd be bölcsen.

HTML másolás

Amikor kiválasztasz egy szövegtartományt, és a vágólapra másolod, a Terminal most a HTML formátumban írja a kiválasztott szöveget a vágólapra. Ez lehetővé teszi hogy a stílusos konzol tartalmát, más alkalmazásokba. Például az Outlookba, a Microsoft Wordbe stb.

Kisegítő lehetőségek frissítése

Az UIA-t határoló téglalapok most helyesen vannak igazítva a 100% -os skálán megjelenő szöveges tartományokhoz. A határoló téglalapok határozzák meg azokat a régiókat, ahol a szöveg megjelenik a terminálon lévő pufferon. Támogatja az ablakokat, valamint javítja az akadálymentességet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése