2019. október 17., csütörtök

A WindowsGraphicsCapture új módot kínál a képernyőrögzítéshez


A képernyő-mentés funkciókra a legtöbb számítógépes feladatnál szükség van. Az e-tanulás elválaszthatatlan része, míg a fejlesztőknek szükségük van bizonyos szoftverek fejlesztésére, tesztelésére vagy diagnosztizálására. A képernyő rögzítéséhez már több eszköz elérhető. Beleértve a PrntScrn (Print screen) funkciókat a Windows eszközökön. A fejlesztők azonban örömmel tudnak egy új módszert a képernyő rögzítésére, és ez a WindowsGraphicsCapture API-val történik. Az új UWP WindowsGraphicsCapture API-k kifinomult módon rögzítik a képernyőt Win32 és UWP alkalmazásokban. További tudnivalók arról, hogyan kell képernyőképet készíteni a WindowsGraphicsCapture segítségével.

Mi a WindowsGraphicsCapture API



A WindowsGraphicsCapture API-kat először a Windows 2018. április 10-i frissítésében vezették be, más néven az 1803-as frissítés. A WindowsGraphicsCapture API-k rögzíthetik "mentik" az alkalmazások ablakait kijelzőit és környezeteit. A képernyővédelem a WindowsGraphicsCapture használatával biztonságos és egyszerűen használható.

Képernyő-rögzítés a WindowsGraphicsCapture segítségével


Amikor elindítod a képernyő rögzítését a WindowsGraphicsCapture programmal, az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy kiválaszd a rögzíteni kívánt képernyőt. Mint a Windows csapata kijelenti, az operációs rendszer kezeli ezt a tapasztalatot, és így az UWP alkalmazások nem hamisíthatják meg a Windows-okhoz való hozzáférés iránti kérelmet a rögzítő alkalmazás folyamatán kívül.

Miután kiválasztottad a kívánt képernyőt, amelyet el szeretne készíteni, a képernyő sárga szegéllyel van kiemelve. Ezzel a szegéllyel tudod, melyik képernyőt rögzíti az alkalmazás.


A képernyő képrögzítésének más módjai a Windows rendszeren

A Windows csapata nemcsak a WindowsGraphicsCapture-t, hanem egy másik, a CreateFromVisual módszernek nevezett módszert is bemutatott. Ezt a képernyővételi módszert a Windows október 10-i frissítésében vezették be, más néven 1809 frissítés. Ez a módszer lehetővé teszi az alkalmazások számára, hogy rögzítsenek minden olyan gyermeki látványt, amelyben „sajátja”.

A fejlesztők a következő műveleteket hajthatják végre a CreateFromVisual használatával:
  •     A vizuális fák pillanatképeinek mentése (hasonlóan a RenderTargetBitmap-hez)
  •     Mentsd a képkocka-patakokat a vizuális fáikból (összekapcsolható a WinRT kódoló API-kkal a videó mentése érdekében)
  •     Használj drága effektusokat, amelyeket a kompozitor nem támogat
  •     Mivel az alkalmazás birtokolja annak tartalmát (a látványhoz való hozzáférés miatt), nincs szükség párbeszédre vagy beleegyezésre. Ehelyett a fejlesztők statikus módszerrel építhetnek egy grafikát ábrázoló GraphicsCaptureItem képet.

Összességében a Windows csapata képernyőfelvételi eszközöket és módszereket kínál, amelyek segítenek a fejlesztőknek zökkenőmentesen és hatékonyan elvégezni feladataikat.

További információ a képernyőfelvételről a WindowsGraphicsCapture és más képernyőrögzítési módszerekről a Windows Blogban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése