2020. január 30., csütörtök

O&O DiskImage



Megtalálható, a hasznos linkek részben.

Aki valaha is megtapasztalta az adatvesztést, vagy órákat kellett töltenie a rendszer helyreállításán, tudni fogja a biztonsági mentés fontosságát. Ha mindkét Windows tartalék példánya - beleértve az összes kedvenc alkalmazását és a gondosan kidolgozott beállításokat -, valamint a pótolhatatlan dokumentumok, média és egyéb fájlok rendelkezésre állnak, mi a legjobb módja annak, hogy megcsináld?

Az O&O DiskImage Professional biztosítja az összes szükséges eszközt az egyéni adatok, például a kiválasztott fájlok és mappák biztonsági mentéséhez. Valamint a teljes partíciók és meghajtók meghajtóképeit elkészíteni. Bár ez még mindig kiterjedt eszköz a kezdő számára, ezért ad néhány tippet az adatok védelme felé. A legfrissebb verzió megkísérli a dolgokat még egyszerűbbé tenni a megújult Windows stílusú felületen.

A telepítés után a megfelelő csempére kattintva válaszd ki a szükséges funkciót: "Indítsd el a meghajtó képalkotását", "Indítsd el a fájlmásolat készítését", "Készíts egy kattintással képet" vagy talán "Indíts lemezt".

Válaszd ki a képalkotási lehetőséget, és kattintással képeket készíthetsz minden meghajtóról.

Alternatív megoldásként válaszd ki a forrásmeghajtót vagy a kötetet, kattints a "Meghajtó képalkotásának indítása" elemre, és az alapértelmezett beállítások segítségével készíthetsz biztonsági másolatot.

Ha azonban teljes ellenőrzésre van szükséged, akkor az Opciók gombra kattintva beállíthatod a képalkotó módszert (használt vagy az összes szektor), a célformátumot (DiskImage vagy VHD), a kép típusát (teljes / növekményes / differenciális), a tömörítést, a titkosítást, a szűrők kizárását és még sok mást.

A biztonsági mentéseket alapértelmezés szerint igény szerint fogod futtatni, de beállíthatód  őket "feladatként" és meghatározott időpontokban, a hét bizonyos napjain, rendszeres időközönként vagy bizonyos eszközök csatlakoztatásakor is futtathatók. Vannak lehetőségek e-mail értesítések fogadására, a parancsok futtatására a munka előtt vagy után, vagy esetleg a rendszer leállításakor, amikor kész.

Az O&O DiskImage segítségével fájlokkal és mappákkal is készíthetsz biztonsági másolatot - ez egy egyszerű eset, ha egy fájlkezelő ablakot böngészünk, hogy elemeket készítsen biztonsági másolatot készítsen, és jelölje meg a mappákat és a fájlokat, ahogyan megy. Hasonló lehetőségek vannak a teljes, növekményes vagy differenciált biztonsági mentések futtatásához, az archívumok tömörítéséhez vagy titkosításához és még sok máshoz.

A biztonsági mentések kezelése és helyreállítása során a DiskImage rendelkezik az összes szükséges opcióval. Visszaállíthatunk teljes képeket, vagy kiválaszthatsz egyes fájlokat és mappákat, plusz a „csatlakoztathatók” a képfájlok a Windows rendszerben, lehetővé téve, hogy minden más csatolt meghajtóhoz hasonlóan böngészhesd őket.

A DiskImage lehetővé teszi a meghajtóképek konvertálását virtuális merevlemezekké. Lehetővé téve hogy csatold azokat olyan programokhoz, mint a VirtualBox vagy a VMWare Workstation, hogy virtuális PC-kként használhasd őket. A haladó felhasználók örömmel veszik tudomásul, hogy a DiskImage támogatja a Gépfüggetlen helyreállítást, lehetővé téve a biztonsági másolatok készítését, hogy azok különféle számítógépeken visszaállíthatók legyenek. Ez egy nagyszerű lehetőség a régi számítógépről, egy újra való áttéréshez.

Készíthetsz helyreállítási lemezt, amikor kész, és akkor visszaállíthatsz biztonsági másolatot - EFI / UEFI és BIOS-alapú rendszereken. Akkor is, ha a Windows nem indul el!

Míg az O&O DiskImage Professional kissé túlságosan technikai marad a kezdők számára, a retusált felhasználói felület kicsit egyszerűbbé teszi a dolgokat mindenki számára, akinek tapasztalata van a meghajtó képalkotó alkalmazásokban. És a fejlett funkciók sokaságának továbbra is vonzza a szakértőket. lemezes képalkotó megoldás és kicsit több.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése