2019. november 27., szerda

Read Aloud: A Text to Speech Voice Reader


Olvassa el hangosan: Szövegfelolvasó hangolvasó
Olvassa el hangosan az aktuális weboldal-cikket egy kattintással. 
Támogat +40 nyelvet.
Firefox és Chrome Addon kiegészítő, mára emberi nem robotszerű hangon.
Hasznos tud lenni ha a túl hosszú monitor figyeléstől, már kezd égni a szemünk.



Unsz már ülni, fáradt a szemed olvasni? Kattints a gombra ugorj az ágyra, és olvassa fel a cikket könyvet hangosan helyetted. Számos elérhető férfi és női hang közül választhatsz. Beállíthatod a hang hangmagasságát és az olvasási sebességet is. 
Felolvas a honlap kijelölésétől vagy egy részt a tetejéhez görgetve,támogatja a PDF-t.

Honlap letöltés: readaloud.app

Mi az a szöveg-beszéd?

A szöveg-beszéd (TTS) egy segítő technológia, amely hangosan felolvassa a digitális szöveget. Ezt néha „
read aloud” technológiának hívják.

Egyetlen gombnyomással vagy egy ujjlenyomattal a TTS képes szavakat felvenni egy számítógépen vagy más digitális eszközön, és konvertálni azokat audió formává. A TTS nagyon hasznos azoknak, akik küzdenek az olvasással. De segíthet az írásban és a szerkesztésben, és még a fókuszálásban is.
És akik máshová is figyelnek párhuzamosan, vagy esetleg elfáradt a szemük a monitor előtt.

Hogyan működik a szövegfelolvasó

A TTS hangja számítógép által generált, és az olvasási sebességet általában felgyorsíthatja vagy lelassíthatja. A hangminőség változó, de néhány hang embernek hangzik. Vannak még olyan számítógépes hangok is, amelyek úgy hangzanak, mint a gyerekek nők férfiak.

Számos TTS eszköz kiemeli a szavakat, amikor azokat hangosan olvassák. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre láthassák a szöveget és hallják azt.


Hogyan segíthet a szöveg-beszéd szolgáltatás?

Az osztálytermi nyomtatott anyagok - például a könyvek és a kiadványok - akadályokat hozhatnak létre a gyerekek számára az olvasási kérdésekben. Ennek oka az, hogy néhány gyerek küzd az oldalon kinyomtatott szavak dekódolásával és megértésével. A digitális szöveg használata a TTS-el segít eltávolítani ezeket az akadályokat. Mivel a TTS lehetővé teszi számára, hogy olvasás közben is láthassanak és hallhassanak szöveget, ez multiszenzoros olvasási élményt teremt. A kutatók azt találták, hogy a szöveg olvasása és olvasása kombinációja az olvasás során:

  • Javítja a szófelismerést
  • Növeli az odafigyelés és az információk megjegyzési képességét olvasás közben
  • Lehetővé teszi, hogy a szavak hangzása helyett a megértésre összpontosítsanak
  • Növeli képességeit az olvasási feladatok elvégzésében
  • Segít felismerni és kijavítani saját írásukat
A szövegfelolvasó egyéb alkalmazásai

A beszédszintetizálás már régóta létfontosságú segítő technológiai eszköz, és alkalmazása ezen a területen jelentős és elterjedt. Ez lehetővé teszi a sokféle fogyatékossággal élők környezeti akadályainak eltávolítását. A leghosszabb alkalmazás a látáskárosultak számára a képernyőolvasók használatában volt, ám a szöveg-beszéd rendszert manapság általában a diszlexiában és más olvasási nehézségekkel küzdő emberek, valamint az írástudók is használják. Ezeket is gyakran alkalmazzák a súlyos beszédkárosodásban szenvedők segítségére, általában egy speciális hangkimeneti kommunikációs segédeszközzel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése