2019. november 16., szombat

QuickEncrypt lehetővé teszi a fájlok mappák titkosítását visszafejtését a rendszerben


A fájl biztonságához Windows 10 számítógépen a teljes partíció titkosítását a BitLocker használatával vagy különféle típusú archívumokkal kell elvégezni. Az archívumok használata általában harmadik féltől származó archiválókat foglal magában, például a 7-Zip . Vannak olyan harmadik féltől származó szoftverek is, amelyek különféle módszereket használnak a fájlok és mappák lezárására a számítógépen. A LeoMoon QuickCrypt az egyik ilyen szoftver. A fájlok és mappák titkosításához az ipari szabvány Advanced Encryption Standard (AES 256-CBC) szabványt használja.

Titkosítsd és dekódoljd a fájlokat és mappákat, a QuickEncrypt használatával


A QuickCrypt szoftver a következő főbb jellemzőkkel rendelkezik:
  • Kis méret.
  • Erős AES256-CBC titkosítási algoritmust használ.
  • A titkosított fájlok kompatibilisek a Windows, Linux, MacOS rendszerekkel
  • Tartalmaz egy jelszógenerátort.
A szoftver leghatékonyabb kihasználása érdekében először töltsd le a telepítőt és futtasd.
Kis méretű 18,4 MB, és nagyon könnyen telepíthető. Ki kell bontani a telepítőt az archívumból, és futtatni kell mint bármely más telepítést. A telepítés után nyisd meg.

Hogyan titkosíthatsz egy fájlt

A Titkosítás lapon rákattinthatsz arra a gombra, hogy kiválasszon egy fájlt amelyet titkosítani szeretnél a fájlválasztóból. Most be kell állítanod egy jelszót, majd meg kell erősítened a jelszó-kombinációkat hogy egyezzenek. Ellenőrizheted a Forrás törlése lehetőséget az eredeti fájl titkosításának törléséhez. Ne aggódj miután a titkosítás befejeződött, a megjegyzés a forrásfájl függvénye. Végül válaszd a Titkosítás elemet, és új fájlt hoz létre ugyanazon a helyen mint az .aes kiterjesztés. Amit futtatni kell a fájl megnyitásához. Megnyitod a QuickEncrypt ablakot. Most beírhatod a korábban beállított jelszót, és kiválaszthatod a Visszafejtés lehetőséget. Ez általában megnyitja a fájlt akkor.

Hogyan lehet visszafejteni a fájlt

A fájl visszafejtéséhez nyisd meg a QuickEncrypt alkalmazást, és lépj a Megfejtés fülre. Hasonlóképpen válaszd ki az .aes fájlt a dekódoláshoz, írd be a korábban beállított jelszót, és válaszd a Visszafejtés lehetőséget. A fájl ugyanazon a helyen dekódolja. Megnyithatod a Pass Gen fület hogy összetett jelszót hozzon létre, a felhasználáshoz megadott különböző paraméterek alapján. Érdemes megjegyezni, hogy a fent említett funkciók használatához telepíteni kell a szoftvert! A telepítőt a honlapjáról letöltheted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése