2019. december 6., péntek

ProgramData mappa Windows rendszerben


A Windows 10 számos rendszerfájlt és mappát hoz létre az operációs rendszer futtatásának támogatására. A ProgramData mappa egyike azoknak a fontos rendszermappáknak. Az összes adatot tartalmazza a Windows klasszikus és az UWP alkalmazásokhoz. Alapértelmezés szerint el van rejtve, mert senkinek nem célja, hogy bárki láthassa vagy megsértse. Ez azt jelenti, hogy egyetlen felhasználónak sem szabad megpróbálnia átnevezni, áthelyezni vagy törölnie a számítógépén található ProgramData mappát.




ProgramData mappa a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 ProgramData mappája tartalmazza az összes adatot, beállítást és felhasználói fájlt, amelyeket a telepített szoftver és az UWP alkalmazás igényel. Ez a könyvtár az összes felhasználó alkalmazás adatait tartalmazza. Ezt a mappát olyan felhasználói adatokhoz használják, amelyek nem felhasználói-specifikusak. Ez az információ nem barangol, és nem bárki számára elérhető, aki számítógépet használ. Ha a fájlban szereplő adatok hiányoznak, akkor az alkalmazás - alkalmazások nem működik megfelelően.

Ez a mappa a következő címen található:
 
C: \ ProgramData

Ennek megtekintéséhez meg kell engedni a Windowsnak a rejtett fájlok megjelenítését.

A mappa elérési útja:

 
C: \ Users \ <felhasználónév> \ AppData \ Roaming

Most, ha néhány rosszindulatú program átnevezi a ProgramData mappát, általában a végfelhasználónak lehetetlen átnevezni az eredeti állapotába.
Talán az unlocker képes visszanevezni, néhány esetben.
Ennek oka a felhasználói engedélyek hiánya.


A ProgramData mappát nem lehet átnevezni


A felhasználónak nem szabad átnevezni az operációs rendszer partíciójában előre létrehozott mappákat. Ez azt jelenti, hogy ezt a változást semmilyen trükkökkel vagy útmutatóval nem lehet elvégezni. Ennek oka az, hogy a felhasználónak nincs jogosultsága az említett mappa megváltoztatására. Ennek a változásnak a visszavonására csak a következő módszerek maradtak:
 
  • Használd a Rendszer-visszaállítást.
  • Javítsd meg a Windows 10 telepítését, visszaállítását vagy frissítését.

1. Használd a Rendszer-visszaállítást

Gépeld be a sysdm.cpl fájlt a Keresés indítása mezőbe, és nyomd meg az Enter billentyűt.
Keresd meg a Rendszervédelem fület, majd válassza a Rendszer- visszaállítás lehetőséget.

Kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a számítógép visszaállításához egy korábbi helyreállítási pontra.

2. Javítsd meg a Windows 10 telepítését, visszaállítását vagy frissítését

Használhatod a Médiakészítő eszközt a Windows javításához-telepítéséhez, a Windows 10 alaphelyzetbe állításához vagy a Windows 10 eszköz frissítéséhez. Ez segít a Windows 10 összes alapértelmezett beállításának és konfigurációjának visszaállításában.

Ez a legjobb módja az alapértelmezett telepítés visszaszerzésének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése